Lavendel beskärning. Blomster 2019-11-18

Odling av lavendel i det öppna fältet: sådd frön för plantor, vattning och beskärning. Hur bryr du sig om lavendel: skadedjur och sjukdomar

lavendel beskärning

Till våren kan du beskära plantan. Jag ska banne mig ta några lavendelsticklingar på min små, små, små lavendelplantor jag har. Det finns säkert andra som gör på andra sätt när dom sår men jag vill dela med mig av hur jag gör! Buddleja davidii Buddleja davidii er en meget nektarholdig art af sommerfuglebuske. Men tar man upp den fortfarande ouppsvällda ärten och filar lite på skalet och lägger tillbaka den i vatten så sväller den som regel upp och gror. Det syns på löv med många runda rödbruna fläckar.

Next

Beskæring af æbletræer

lavendel beskärning

Du kan ringe til os på tlf. Jag hoppas mina fem lavendel jag satte förra året vill återuppstå, just nu ser jag bara liv i två av dem. En fejl som mange ejere af æbletræer begår, er at beskære oppefra og ned. Detta gäller förstås om du bor i södra Sverige och möjligen längs Norrlandskusten, där många sorter övervintrar. Jag har redan beskurit min, aj och ve vad händer nu? Lowlands och översvämmade områden är inte heller lämpliga för odling av lavendel. Drömmen om ett eget lavendelfält kommer alltid att finnas och hägra.

Next

Njut i din trädgård: Beskära syren

lavendel beskärning

Vårbeskärningen är bäst om man har mycket förvedade delar på sina buskar. Här får du veta mer om hur du sköter och tar hand om underbart doftande lavendel. De tar tradgarden bokstavligt och den ser ut darefter. . Mark lavendel föredrar måttligt stenig eller sandig, utan stagnation av vatten, med en något alkalisk eller neutral reaktion. Sommetider inddeles klematis i tre grupper, men denne forsimplede opdeling i to grupper er nemmere at forholde sig til. Så trevligt det är att följa människors vårsysslor! Lavendelsticklingar har jag inte provat på.

Next

Cesars trädgårdsblogg: Lavendel

lavendel beskärning

För mittenbandet är Munstread, Hidcote, Royal Blue, Felice, Alba den mest lämpliga. Låt aldrig det aldrig vara kvar i krukan, häll bort det för att undvika att roten ruttnar. Mässan i morgon och på lördag. Har du buskar som är mycket risiga kan du skära ner dem helt tidigt på våren. Och visst bryter den på gammal ved! Växande lavendel från frön Att odla lavendel från frön behöver de stratifiering. Jag har beskurit några stammar per säsong för då har jag kunnat njuta av blomningen under tiden. Sjukdomen utvecklas i en fuktig och kall sommar.

Next

Stockholms gröna rum

lavendel beskärning

Doften k√§nns p√• h√•ll under hela √•ret och n√§r den blommar √§r den fantastisk vacker. D√•ligt sk√∂tt var den risig och hemsk. I tunga lerjord b√∂r lime, kompost, sand tills√§ttas. P√• den √∂ppna marken transplanteras unga v√§xter i maj efter frosten. Smaks√§tt kakor och skorpor ‚ÄĒ med f√∂rsiktighet.

Next

Beskæring af æbletræer

lavendel beskärning

I now know that you can make lavender ice cream, waffles with lavender, bread with lavender and much more:- So I better harvest my lavender flowers right now! Det finns ett stort reportage i Allt Om Trädgård nr. Harmoniskt, dess kombination med rosor, som kommer att vara tacksam för detta grannskap: eteriska oljor av lavendel skrämma bort bladlus och spindelmyt. Hemma i Höganäs gör jag mitt bästa för att få det fint, men tycker också om att experimentera och prova nytt. Så blir du av med de kala grenarna. Samling och lagring av lavendel Om lavendel odlas för praktiska ändamål, bör skörden vara i toppblomning. Tänk på att den inte trivs i direkt solljus under blomningstiden.

Next

Trädgårdstid: Beskärning av silverpäron

lavendel beskärning

Postat av: Anonym tack f√∂r din blogg! Namn: Lavendel, Lavandula angustifolia Ursprung: Spanien, Frankrike, Italien och andra l√§nder kring Medelhavet. D√• efterliknar du b√§st dess naturliga milj√∂ i Medelhavsomr√•det. Hortensian beh√∂ver vatten direkt om jorden k√§nns det minsta torr. Jag kommer att vara p√• plats f√∂r S√§llskapet Nellornas r√§kning. √Ąven om du bor i trakter, d√§r lavendel inte √∂vervintrar, kan du odla den.

Next

Trädgårdstid: Beskärning av silverpäron

lavendel beskärning

Besk√¶ring af sommerfuglebusk ‚ÄĒ hvordan g√łr du s√•? N√§sta sommar kommer det att bli en ung tillv√§xt. Du skal nemlig t√¶nke omvendt. Postat av: Erika Avenberg Hej! Du har brug for en god h√•ndsav til besk√¶ring af et √¶ldre √¶bletr√¶. Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - v√§nlighet och omt√§nksamhet. En j√§mn trimning tv√• g√•nger om √•ret ger t√§tare buskar, men inget m√•ste. Den √§r av sorten 'Munstead' som jag s√•dde f√∂r m√•nga √•r sedan. Det finns de som klipper ner tidigare, redan i mars, men viss risk finns att de kan f√• frysskador om det kommer en √∂verraskande sista k√∂ldkn√§pp.

Next