Sitruuna marenki piirakka. Järjettömän hyvä sitruunapiirakka 2019-11-18

Sitruunamarenki

sitruuna marenki piirakka

Jos haluat pinnasta rapean, pidä piirakkaa 225 asteessa ylävastuksen alla n. Painele taikina piiras- tai irtoreunavuoan pohjaan ja reunoille. Poista folio ja jatka paistamista noin viisi minuuttia. Lisää sokeri vähitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes täyte sakenee ja kiehahtaa. Jos et marenkia päälle halua niin ripottele jäähtyneen piiraan päälle tomusokeria.

Next

Kakkuviikarin vispailuja!: Sitruunapiirakka

sitruuna marenki piirakka

Halutessasi tee haarukalla pohjaan reikiä ja pyöräytä reunoille foliosta vanne tai täytä pohja kuivatuilla herneillä, niin pohja paistuu kauniisti. Kinuskikissalla on ehkä parempaa tietoa tästä ilmiöstä. Tällaisten marenkikuorrutteisten piirakoiden pinnasta tulee tosi nätti, jos käyttää tohotinta. Vaahdota valkuaiset monitoimikoneen tai sähkövatkaimen avulla. Pakkaa jäähtynyt piiras sellofaaniin tai esimerkiksi pieneen Look-paistopussiin. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista muutama minuutti, kunnes vaahto on jämäkkää ja kiiltävää.

Next

Raikas sitruuna

sitruuna marenki piirakka

Jätin yleiskoneen päälle ja suuntasin ulos. Pese sitruunat hyvin ja raasta sitruunan uloin, keltainen osa. Lusikoi täytettä paistettujen piirakkapohjien päälle ja nosta jääkaapiin viilenemään. Lisää keltuainen sekä vesi ja sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi. Olinkin jo ihan varma, että mönkään meni ja tuloksena olisi murupohjaa sitruunaliemellä. Tosin jos vertaa kaikkia galleriaan tehtyjä sitruunapiirakoita omani mukaan lukien tuohon Kinuskikissan piirakkaan,niin meillä kaikilla galleriassa olevilla taitaa olla hailakammat piirakat.

Next

Gluteeniton sitruuna

sitruuna marenki piirakka

Mielestäni gluteeniton sitruun-marenkipiirakka on myös kerrassaan mainio vaihtoehto tulevalle pääsiäiselle! Ok, mikä mulla meni ohi? Tottakai kun täyte hölskyy, niin se sekoittuu pohjan kanssa keskenään ja uunista tuli ulos piirakka, jonka täytteestä ei ollut tietoakaan. Tuolloin marenki kuitenkin jäi alapinnaltaan vetiseksi. Ehkä korkeareunaisempaa vuokaa voisi kokeilla ensi kertaan. Marenki Vatkaa munanvalkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi voimakkaasti vatkaten. Piirakka valmistuu kokeneelta leipurilta alle tunnissa ja yleensä kaikki ainekset sitruunaa lukuun ottamatta löytyvät valmiiksi kaapista.

Next

Amerikkalainen sitruuna

sitruuna marenki piirakka

Tässä piirakassa täytteen makua ei laimenneta vedellä, kuten vastaavissa resepeteissä usein tehdään, mutta mukana on myös sitruunaa lempeämpää appelsiinimehua. Tein siis täytteen ilman ylimääräisiä vaiheita sekoittamalla aineet vain keskenään sekaisin. Viola Virtamo — Tämä sitruunapiirakka on järjettömän hyvä. Mittaa kattilaan kaikki ainekset paitsi voi. Raikas keväinen leivonnainen on tekotavaltaan nopea ja yksinkertainen valmistaa.

Next

Sitruunamarenkipiirakka

sitruuna marenki piirakka

Levitä tai pursota marenki täytteen päälle. En tiedä vatkaantuivatko munat liian kauan, vai menikö massan joukkoon vettä keittämisen aikana, sillä kun palasin takaisin poju sylissä, valkuaissokerivaahto oli kunnolla jäähtynyt, paksuuntunutkin, mutta ei ollut lainkaan niin jäykän oloista kuin joskus aiemmin tekemäni. Päällä pikeeriä ja suklaata ja pehmeä, kultainen sokerihelmi. Nyt en löytänyt enempää kuvia, olen kyllä joitakin tehnyt, mutta kuvat on kadoksissa. Lusikoi tai pursota kumpikin vaihtoehto toimii marenki kiisselin pinnalle. Valmista sitrustäyte: Kiehauta kaikki ainekset kattilassa koko ajan sekoittaen. Ensimmäisessä versiossa ei ollut muuta vikaa, kuin että täytteeseen jäi näkyville pieniä hyytyneitä valkuaisen rihmoja.

Next

Sitruunamarenki

sitruuna marenki piirakka

Kaada kiisseli jäähtyneen piirakkapohjan päälle ja lusikoi tai pursota valkuaisvaahto päälle. Siksi saatan tarvittaessa nostaa piirakat yms. Lisää sokeria 1 rkl kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten. Levitä marenki piirakan päälle ja ruskista pinnasta nopeasti keittiökaasupolttimella tai kuumenna uunin grillivastukset ja laita piirakka hetkeksi uunin ylätasolle. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on jämäkkää ja levitä piirakan päälle.

Next

Sitruunamarenkipiirakka

sitruuna marenki piirakka

Viimeiset viikot ovat olleet aikamoista pyöritystä, eikä vastaamiseen valitettavasti ole löytynyt sopivaa rakoa. Esipaista pohjaa 200 asteessa n. Nosta jäähtymään noin puoleksi tunniksi ennen marengin valmistamista. Itselläni on juuri semmoinen uuni käytössä, jossa leivonnaiset herkästi palavat pohjasta, mutta pinta jää hailakaksi. Jos et kuitenkaan leivontainspiraation iskiessä keksi tai jaksa kokkailla niistä sen kummempaa, tee niistä vaikka samalla uuninlämmityksellä.

Next