Tast selv kode. Sikkerhed ved bestilling af en ny TastSelv 2019-11-19

400.000 rammes: Skattestyrelsen afskaffer TastSelv

tast selv kode

Sådan fungerer læselisten Udvælg de artikler, der interesserer dig, og opbyg din egen læseliste. Ved første login beder systemet dig om at oprette din egen adgangskode, som skal bruges, når du logger ind efterfølgende. Prøv første måned for kun 1 kr. Vælg hvad der skal være adgang til 6. Hvor går grænsen for, hvad kendte mennesker bør lægge ansigt til på sociale medier? Datatilsynet lægger til grund, at funktionaliteten bag bestilling af TastSelv-kode, i perioden fra 2. Dette gøres på følgende måde: 1.

Next

blog.zakeke.com: Bestil kode til TastSelv Erhverv

tast selv kode

Det er en relativt enkel måde, at sætte brugeren i stand til, at genskabe adgang såfremt kendeordet skulle være glemt. Vælg hvad der skal være adgang til 6. Men fra årsskiftet er det ikke længere muligt. Datatilsynet har noteret sig det oplyste om, at eksponeringen af e-mailadressen i den beskrevne løsning efter den 22. Ved bestillingens skal du indtaste; cpr-nummer, mobilnummer, e-mail-adresse samt dit kørekort- eller pasnummer.

Next

TastSelv

tast selv kode

Det kan for eksempel være hvis du har betalt eller modtaget børnebidrag, har tjent penge på værdipapirer, eller har udlejet bolig. Og de tal er som regel rigtige nok. Indtil videre kan virksomheder fortsat benytte sig af TastSelv-koden — også efter den 1. I sidste uge landede forskudsopgørelsen i danskernes skattemapper, og den kan man blandt andet se vha. Skattestyrelsen begrunder dette med, at et hurtigt ophør vil give f. TastSelv-koder for personer kan ikke bruges efter 1. Her kan du også se, om du har udeståender til offentlige myndigheder, og om du skal betale en restskat.

Next

blog.zakeke.com: Bestil kode til TastSelv Erhverv

tast selv kode

Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning. Når du har indtastet dine rettelser, danner vi med det samme en ny årsopgørelse til dig. Hvorfor fylder had så meget i en sport, der dyrkes af mennesker i alle farver? Karoline Klaksvig kan dog ikke se det store problem. Datatilsynet har noteret sig det oplyste om, at funktionaliteten ved anmodning om TastSelv-kode, hvor personnummer indtastes og personens egen e-mail-adresse eller telefonnummer vises på skærmen som identifikation og kvittering blev stoppet den 22. Derudover kan man også give en evt. Online bestilling Hvis du har et dansk kørekort eller pas, kan du bestille et NemId på.

Next

Sikkerhed ved bestilling af en ny TastSelv

tast selv kode

Du retter din årsopgørelse ved at logge på TastSelv. Hvis du ændrer oplysningerne i din forskudsopgørelse, vil der automatisk blive udregnet et nyt skattegrundlag. Her afskaffer Skat nemlig muligheden for, at danskerne kan se deres skatteoplysninger med en TastSelv-kode. Du modtager en midlertidig adgangskode med posten eller pr. Hvis du som rådgiver har adgang til din kundes oplysninger via en TastSelv-kode, bør du derfor blive autoriseret af din kunde via. Det er nemt for din kunde at give dig adgang. Yderligere skærpes forholdet af, at det som anført i indledningen må lægges til grund, at selve det at løsningen synligt koblede et givet personnummer og e-mailadressen sammen, udover personsammenhængen eksponerede både dataflowet, den manglende kryptering og destinationen for engangskendeordet.

Next

Sikkerhed ved bestilling af en ny TastSelv

tast selv kode

Her kan du se dine forskudsopgørelser, årsopgørelser og andre relevante skatteoplysninger. Ved vurderingen af spørgsmålet om underretning må den dataansvarlige bl. Datatilsynet finder, at løsningens funktionalitet afslører en entydig angrebsvektor nemlig e-mailadressen og synligt benytter ukrypteret mail til transport af engangskendeord der giver adgang til en service der udstiller fortrolige personoplysninger. Både som digital og fysisk post. I forlængelse af nedenstående kan vi oplyse, at Skattestyrelsen har meddelt, at man udsætter ophøret af Tastselv-koder for borgere til den 6. På torsdag lander borgeres forskudsopgørelse i Skattemappen. Dette gøres på følgende måde: 1.

Next

Årsopgørelse

tast selv kode

Datatilsynet har tidligere behandlet en lignende sag vedrørende TastSelv, hvor det — i forbindelse med autorisation af en fuldmagts bruger- var muligt at få oplyst sammenhængen mellem denne anden brugers navn og personnummer. Log ind i skattemappen på 2. Datatilsynet konstaterer dog, at der for flere af de pågældende services, over de seneste år, er sket en udvikling hen imod understøttelse af 2-faktor bekræftelse, supplerende kontrolspørgsmål og notifikation til bruger ved kontoændringer. Der kan altså fortsat anvendes TastSelv-kode ved adgang til skattemappen i forbindelse med indgivelse af oplysningsskemaer for 2019 i løbet af første halvår af 2020. Log ind i skattemappen på 2.

Next

TastSelv

tast selv kode

Det skal for god ordens skyld oplyses, at tilsynet forventer at offentliggøre denne udtalelse på tilsynets hjemmeside. Det var noget af det første, man gjorde, da man digitaliserede den offentlige sektor. Datatilsynet har ikke taget stilling til, hvordan de historiske afgørelser ville være faldet ud, hvis de var truffet efter de nuværende regler, ligesom der kan være enkelte af de historiske afgørelser, som senere er blevet præciseret eller omgjort. Når man er logget ind med sit bruger-id og sin adgangskode, kommer der fire tal frem. Hvis man har brug for hjælp, kan man også give sine pårørende adgang til TastSelv, så de kan hjælpe til. Vælg Godkend Virksomheder kan fortsat benytte TastSelv-kode efter 1. Når du har en TastSelv-kode, kan du selv ændre dine skatteoplysninger i din forskudsopgørelse — eksempelvis ændre din indkomst, hvis du får et nyt job.

Next

Ophøret af TastSelv

tast selv kode

Derfor bør du tjekke den, og se om alt er korrekt. Underretning af de berørte personer Efter Datatilsynets praksis vil det i tilfælde, hvor personoplysninger efter en sikkerhedsbrist er kommet til uvedkommendes kendskab eller der har været en risiko herfor, være god databehandlingsskik, at den ansvarlige myndighed eller virksomhed foretager en vurdering af om de skal underrette de berørte personer. Om du bruger nøglekortet eller en TastSelv-kode - det er jo det samme, siger hun. Kontakt os gerne på , hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Skattestyrelsen danner årsopgørelsen ud fra de oplysninger, vi har om dine indtægter, fradrag, banklån og andre forhold, som for eksempel om du har ejerbolig.

Next